Decontare directă RCA

Distribuie pagina dacă ti-a fost de folos!

Loading

De ce să comand o asigurare cu decontare directă RCA?

Asigurarea cu decontare directă RCA este o clauză care permite asiguraților nevinovați care au fost implicați în accidente de circulație să primească despăgubirea de la societatea unde au ei asigurarea RCA fără a mai ajunge la asiguratorul părții vinovate de producerea accidentului.

Practic , dacă ești păgubitul accidentului rutier și ai cumpărat clauza de decontare directă RCA, în loc sa mergi la asiguratorul celui vinovat de producerea accidentului rutier vei merge la asiguratorul tău, care îți va plăti costurile daunei tale.

În loc să te adresezi unei societăți de asigurare rău platnică sau aflată în insolvență / faliment pentru despăgubiri te vei adresa societății de asigurare alese de tine unde ai ales clauza de decontare directă.

Siguranța financiară este un aspect important pentru orice persoană sau firmă. În acest sens, asigurările reprezintă o modalitate eficientă de a vă proteja împotriva riscurilor financiare neprevăzute ca urmare a unui accident rutier. În ceea ce privește asigurările RCA auto, decontarea directă RCA este o opțiune care poate fi de mare ajutor pentru cei care nu sunt dispuși să aștepte săptămâni, luni sau chiar ani pentru plata despăgubirilor ce li se cuvin.

Care sunt beneficiile unei polițe de asigurare cu decontare directă RCA?

Această clauză este benefică pentru asigurați, deoarece elimină necesitatea de te adresa unei societăți de asigurare rău platnice sau aflate în insolvență / faliment eliminând nervii și bătăile de cap uterioare unui accident rutier.

În plus, asigurarea cu decontare directă RCA poate reduce timpul și efortul necesare pentru a obține despăgubirile.

Ce riscuri îți asumi dacă nu închei o poliță de asigurare fară decontare directă RCA?

Sunt o sumedenie de riscuri asumate atunci când nu închei o poliță de asigurare fără decontare directă RCA, iar din acestea o să enumerăm câteva:

  • Plata despăguririlor cu întârziere în urma insolvenței / falimentului societăților de asigurare care poate dura săptămâni, luni sau ani conform experiențelor precedente cu Fondul de garantare al Asiguraților (FGA);
  • Plata despăgubirilor parțiale ale unor societăți de asigurare care consideră că despăgubirea solicitată este prea mare;
  • Plata despăgubirilor cu întârziere ale unor societăți de asigurarare care nu platesc la timp;
  • Neplata despăgubirilor de către unele societăți de asigurare rău platnice prin găsirea diferitelor tertipuri prin care acestea își justifică acțiunile;
  • Bătaia de cap și a nervii asiguraților ca urmare a unor proceduri îngreunate de societatea de asigurare în momentul în care trebuie să despăgubească;
  • Despăgubirea forțată cu piese after market fără a lua în considerare piesele originale
  • Nu acceptă reparațiile în reprezentață
  • Lipsa seriozității societății de asigurare la despăgubire.

În concluzie, asigurarea cu decontare directă este o opțiune utilă pentru cei care au un accident și doresc să evite plățile întârziate din procesul de rambursare din orice motiv, respectiv asigurator rău platnic sau aflat în insolvență / faliment.

Această opțiune poate fi benefică atât pentru asigurații persoane fizice, cât și pentru asigurații persoane juridice.

Despre autorul postării:


Distribuie pagina dacă ti-a fost de folos!