Decontare directă RCA – clauza numărul 1 recomandată!

Decontare directă RCA – clauza numărul 1 recomandată!

20 mai 2023 Asigurări RCA Noutăți și Informații asigurări 0
decontare directa RCA
Distribuie pagina dacă ti-a fost de folos!

Loading

Alege o asigurare la orice societate de asigurări dorești cu clauza decontare directă RCA inclusă!

Decontare directă RCA

De ce să comand o asigurare cu decontare directă RCA?

Asigurarea cu decontare directă RCA este o clauză care permite asiguraților nevinovați care au fost implicați în accidente de circulație să primească despăgubirea de la societatea de unde au cumpărat ei asigurarea RCA, fără a mai ajunge la asiguratorul părții vinovate de producerea accidentului.

Practic , dacă ești păgubitul accidentului rutier și ai cumpărat clauza de decontare directă RCA, în loc sa mergi la asiguratorul celui vinovat de producerea accidentului rutier vei merge la asiguratorul tău, care îți va plăti costurile daunei tale.

Nu mai ai stres și bătaie de cap cu reparația mașinii tale, în condiția în care cel vinovat de producerea accidentului are o asigurare la o societate de asigurări mai slabă sau falimentară, dacă ai cumpărat clauza de decontare directă RCA.

În loc să te adresezi unei societăți de asigurare rău platnică sau aflată în insolvență / faliment sau FGA (Fondului de Garantare a Asiguraților) unde s-ar putea să stai foarte mult pentru despăgubiri te vei adresa societății de asigurare alese de tine, unde ai ales clauza de decontare directă RCA, care se va deconta ulterior cu societatea de asigurare a vinovatului sau cu FGA dacă societatea de asigurări a vinovatului este in insolvență sau în faliment.

Este de preferat să ai clauza de decontare directă RCA atunci când achiziționezi o asigurare oentru mașina ta pentru a scâpa de grijile descrise în paragrafele de mai sus, chiar dacă vei plăti în plus pentru această opțiune.

Opțiunea de decontare directă RCA te ajută să treci peste toate grijile deoarece acoperă problemele descrise mai sus, iar liniștea ta ca și asigurat este cea mai importantă.

Prin clauza opțională numită Decontare directă RCA se asigură siguranță financiară

Siguranța financiară este un aspect important pentru orice persoană sau firmă. În acest sens, asigurările reprezintă o modalitate eficientă de a vă proteja împotriva riscurilor financiare neprevăzute ca urmare a unui accident rutier.

În ceea ce privește asigurările RCA auto, decontarea directă RCA este o opțiune care poate fi de mare ajutor pentru cei care nu sunt dispuși să aștepte săptămâni, luni sau chiar ani pentru plata despăgubirilor ce li se cuvin.

Decontarea directă a asigurării RCA explicată amănunțit pe înțelesul tuturor

Pentru o căt mai bună înțelegere a clauzei de decontare directă a asigurării RCA, vom explica cu lux de amănunte toate detaliile necesare informării tale, înainte de a decide să achiziționezi o asigurare RCA cu decontare directă

Ce înseamnă decontarea directă RCA?

În caz de daună, dacă ești nevinovat de producerea accidentului în care ai fost implicat, vei folosi asigurarea celuilalt care este vinovat de producerea accidentului, dacă nu ai optat pentru clauza de decontare directă RCA, iar dacă vinovatul are asigurare la o societate de asigurări aflată în insolvență / faliment și aștepți după FGA să primești banii poți ajunge la 5 ani ca timp de așteptare.

Dacă optezi pentru clauza numită Decontare directă RCA, în loc să mergi la constatarea daunei la societatea celui vinovat, vei merge la societatea de asigurari la care ai încheiat tu asigurarea și aceștia te vor despăgubi pe tine, urmând ca apoi societatea ta de asigurări să își recupereze suma plătită pentru reparația ta de la societatea de asigurări a șoferului vinovat de producerea accidentului.

ATENȚIE! Decontarea directă RCA nu este o poliță CASCO care să-ți repare mașina dacă tu ești vinovat de producerea accidentului!

Care sunt condițiile ce trebuie să se Indeplinească pentru a se putea aplica decontarea directă RCA?

Legislația națională prevede un set de condiții necesare de îndeplinit pentru a se putea aplica cauza de decontare RCA, prevăzute la Art. 26 alin. (1) din Legea 132 din 2017, care prevededecontarea directă între asiguratorii RCA este aplicabilă la indeplinirea cumulativă a urmatoarelor condiții ca să se poată repara mașina folosind clauza Decontare directă RCA:

 • accidentele auto trebuie să se producă pe teritoriul Romaniei, practic la accidentele din afara țării nu se poate aplica clauza de decontare directă RCA;
 • vehiculele implicate în accidentele auto trebuie să fie înmatriculate sau înregistrate in Romania;
 • în urma accidentului rutier prejudiciile sunt produse exclusiv vehiculelor, nefiind despăgubite clădiri, semne de circulație, sensuri gratorii, poduri sau capuri de pod, etc.;
 • ambele vehicule implicate în accidentul auto trebuie să aibă o asigurare RCA valabilă la data evenimentului rutier;
 • prejudiciile despăgubite prin decontarea directă RCA exclud vatămările corporale, rezultănd că la un accident cu victimă nu se poate aplica clauza de decontare directă.

Care sunt beneficiile unei polițe de asigurare cu decontare directă RCA?

Această clauză este benefică pentru asigurați, deoarece elimină necesitatea de te adresa unei societăți de asigurare rău platnice sau aflate în insolvență / faliment, eliminând nervii și bătăile de cap uterioare unui accident rutier.

În plus, asigurarea cu decontare directă RCA poate reduce timpul și efortul necesare pentru a obține despăgubirile.

Ce riscuri îți asumi dacă nu închei o poliță de asigurare fară decontare directă RCA?

Sunt o sumedenie de riscuri asumate atunci când nu închei o poliță de asigurare fără decontare directă RCA, iar din acestea o să enumerăm câteva:

 • Plata despăguririlor cu întârziere în urma insolvenței / falimentului societăților de asigurare care poate dura săptămâni, luni sau ani conform experiențelor precedente cu Fondul de garantare al Asiguraților (FGA);
 • Plata despăgubirilor parțiale ale unor societăți de asigurare care consideră că despăgubirea solicitată este prea mare;
 • Plata despăgubirilor cu întârziere ale unor societăți de asigurarare care nu platesc la timp;
 • Neplata despăgubirilor de către unele societăți de asigurare rău platnice prin găsirea diferitelor tertipuri prin care acestea își justifică acțiunile;
 • Bătaia de cap și a nervii asiguraților ca urmare a unor proceduri îngreunate de societatea de asigurare în momentul în care trebuie să despăgubească;
 • Despăgubirea forțată cu piese after market fără a lua în considerare piesele originale
 • Nu acceptă reparațiile în reprezentață
 • Lipsa seriozității societății de asigurare la despăgubire.

În concluzie, asigurarea cu decontare directă RCA este o opțiune utilă pentru cei care au un accident și doresc să evite plățile întârziate din procesul de rambursare din orice motiv, respectiv asigurator rău platnic sau aflat în insolvență / faliment.

Această opțiune a asigurării, numită Decontare directă RCA, poate fi benefică atât pentru asigurații persoane fizice, cât și pentru asigurații persoane juridice.

Recomandarea noastră cu privire la clauza de decontare directă RCA

Anii trecuți am auzit o astfel de remarcă: …trebuia să-mi spuneți de această Clauză de decontare directă RCA….poate o alegeam și în final eu aleg cum să-mi fac asigurarea după ce voi mă informați….și DA…clientul avea dreptate, alegerea este a lui iar noi avem obligația să îl informăm.

Pe de altă parte avem mulți clienți cărora Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) nu le-au plătit daunele de la falimentul societății de asigurare City Insurance, motivând lipsa de fonduri, iar în 2 cazuri sunt cu daună totală, iar oamenii au masina nereparată de ani de zile!

Dacă aveau o poliță de asigurare cu decontare directă RCA nu aveau nici un stres și nu erau nevoiți să aștepte după banii pentru despagubire și în zi de astăzi. Prin clauza de decontare directă RCA mergeau la societatea de asigurare unde aveau polița încheiată, își reparau mașina, iar după banii de la FGA (Fondul de Garantare a Asiguraților) astepta societatea de asigurare, nicidecum ei.

De aceea aducem în discuție această clauză de decontare directă și o recomandăm, dar alegerea de a o cumpăra sau nu, aparține fiecăruia în parte. Recomandarea noastră este să încheiați o poliță de asigurare cu clauza de decontare directă RCA inclusă pentru a evita astfel de neplăceri.

Ce trebuie să faci ca să închei o asigurare RCA cu decontare directă RCA?

Este foarte simplu! Ai două posibilități de comandă a unei asigurări cu clauza Decotare directă RCA, oriunde te afli în România, respectiv:

Dacă închei asigurarea RCA online trebuie să alegi prin bifare clauza de decontare directă RCA, atunci cănd calculezi asigurarea pe linkul de comandă de mai jos.

ATENȚIE! Clauza de decontare directă RCA se poate bifa doar la emiterea asigurării, ulterior nu se mai poate achiziționa!

Polița de asigurare RCA cu clauza de decontare directă RCA o vei primi pe e-mail sau pe Whatsapp, după caz, imediat ce plătești asigurarea.

Decontare directă RCA

Nu mai sta pe gânduri și protejează-te cu o asigurare la orice societate de asigurări dorești având clauza decontare directă RCA inclusă!

Despre autorul postării:


Distribuie pagina dacă ti-a fost de folos!

 

Ai nevoie de ajutor?