Cursuri de calificare profesională autorizate
Lucrurile ce urmează să le înveți la curs:
- Întocmirea documentelor specifice activității de vânzare
- Raportarea activității de vânzare
- Aplicarea N.P.M. și P.S.I.
- Aplicarea procedurilor de calitate
- Comunicarea la locul de muncă
- Efectuarea muncii în echipa
- Perfecționarea profesionala
- Prezentarea produselor și serviciilor aferente vânzării
- Promovarea imaginii standului
- Menținerea stocurilor de rezervă
- Verificarea stocurilor cu vânzările
- Comunicarea cu clienții
- Crearea mediului ambiental necesar vânzării
- Efectuarea vânzării
- Încasarea contravalorii mărfii
Durată curs: 360 ore
Tipul cursului: calificare
Codul COR și legislație: COR 5220.1.1
Acte necesare participare curs:
- carte de identitate (buletin)
- certificat de naștere
- certificat de căsătorie – dacă este cazul
- diplomă studii sau adeverință 8 / 10 clase minim
- adeverință medicală – apt pentru curs
Lucrurile ce urmează să le înveți la curs:
- Comunicare în limba oficială
- Aplicarea normelor de protecție a mediului
- Aplicarea prevederilor legale referitoare la sănătatea și securitatea în muncă
- Planificarea activităţii de apărare împotriva incendiilor;
- Organizarea activităţii de apărare împotriva incendiilor;
- Monitorizarea activităţii de apărare împotriva incendiilor;
- Elaborarea documentelor specifice activităţii de apărare împotriva incendiilor;
- Instruirea salariaţilor în domeniul apărării împotriva incendiilor;
- Acordarea asistenţei tehnice de specialitate în situaţii critice;
- Controlul modului de respectare a măsurilor de apărare împotriva incendiilor
Durată curs: 136 ore
Tipul cursului: inițiere
Codul COR și legislație: COR 541902; Legea 307/ 2006; OMAI nr.163/2007
Acte necesare participare curs:
- carte de identitate (buletin)
- certificat de naștere
- certificat de căsătorie – dacă este cazul
- diplomă studii sau adeverință 12 clase minim / superioare
- adeverință medicală – apt pentru curs
- Comunicarea la locul de munca
- Aplicarea NPM şi PSI,
- Asigurarea condiţiilor igienico-sanitare,
- Asigurarea perfecţionării profesionale,
- Completarea fişei de îngrijiri a persoanei asistate,
- Gestionarea resurselor alocate,
- Planificarea activităţii zilnice,
- Acordarea îngrijirilor igienice pentru persoana asistată,
- Acordarea primului ajutor persoanei asistate,
- Asigurarea confortului bătrânului asistat,
- Asistarea alimentaţiei şi administrarea alimentelor,
- Mobilizarea şi transportul bătrânului asistat,
- Mobilizarea şi transportul persoanelor asistate imobilizate,
- Respectarea şi aplicarea prescripţiilor medicale,
- Supravegherea stării de sănătate a persoanei asistate
- Aplicarea prevederilor legale specifice activitatii agentului de securitate
- Utilizarea mijloacelor din dotarea individuala si a echipamentelor de securitate
- Indeplinirea consemnelor si rezolvarea incidentelor de securitate
- Completarea documentelor specifice serviciului de securitate privata
- Aplicarea normelor de sanatate si securitate in munca
- Respectarea normelor de protectie a mediului
- Comunicarea si mentinerea relatiilor de munca in echipa.
- Dezvoltarea profesională,
- Aplicarea prevederilor legale privind sănătatea şi securitatea în muncă în domeniul situaţiilor de urgenţă,
- Aplicarea normelor de protecţie a mediului,
- Organizarea activităţilor de prevenire şi de protecţie,
- Promovarea unor culturi pozitive de sănătate şi securitate,
- Stabilirea semnalizărilor de securitate şi sănătate,
- Instruirea personalului pe probleme de sănătate şi securitate în muncă,
- Asigurarea echipamentelor individuale de protecţie,
- Prevenirea accidentelor de muncă si menţinerea stării de sănătate a personalului,
- Investigarea cauzelor producerii accidentelor de muncă şi a îmbolnăvirilor profesionale,
- Monitorizarea aspectelor de securitate şi sănătate în muncă,
- Coordonarea activităţilor de evacuare şi intervenţie în caz de necesitate.
- Comunicare la locul de muncă,
- Desfășurarea muncii în echipă,
- Aprovizionarea cu materii prime și auxiliare a locului de muncă,
- Asigurarea condițiilor igienico-sanitare,
- Organizarea cadrului general de deschidere și închidere a activității secției,
- Prevenirea poluării mediului,
- Intocmirea documentelor specifice,
- Pregătirea antreurilor calde și reci,Pregătirea fripturilor,
- Pregătirea gustărilor calde și reci,
- Pregătirea mâncărurilor din carne, legume, orez, ouă, paste făinoase/ Pregătirea preparatelor lichide,
- Pregătirea dulciurilor, fondurilor glace/ Prepararea mâncărurilor din pește și fructe de mare/ Realizarea aluaturilor de bază, a salatelor și a sosurilor
- Cursul este obligatoriu pentru lucrătorii din următoarele domenii:
- Servicii de producţie, depozitare, transport şi comercializare a alimentelor, inclusiv alimentaţie publică şi a colectivităţilor
- Servicii de curăţenie în unităţi de asistenţă medicală, colectivităţi de copii şi tineri, unităţi de cazare
- Producţia apei de băut prin reţele şi îmbuteliere
- Servicii de îngrijire corporală (cosmetică, frizerie, coafură, manichiură, masaj, etc.)
- Servicii de tip dezinfecţie, dezinsecţie, deratizare.
Comunicare şi numeraţie,
Asigurarea calității,
Dezvoltarea personală,
Igiena și securitatea muncii,
Lucrul în echipă,
Organizarea activității unităților de alimentație și turism,
Promovarea produselor și serviciilor,
Psihologia consumatorului,
Evidența operativa,
Servirea preparatelor,
Servirea băuturilor,
Alcătuirea meniurilor,
Comportament profesional
- Comunicare interactivă la locul de muncă,
- Efectuarea muncii în echipă,
- Aplicarea NPM și PSI,
- Menținerea unui mediu de muncă sigur și curat,
- Organizarea locului de muncă în vederea începerii activității,
- Curățarea și depozitarea obiectelor de inventar,
- gestionarea stocurilor de băuturi și a materialelor necesare,
- Incasarea contravalorii serviciilor oferite,
- Pregătirea băuturilor de bar,
- Pregătirea tonomatelor de servire,
- Preluarea comenzilor clienților,
- Servirea clienților la bar.
- Dezvoltarea profesională,
- Planificarea activităţilor proprii,
- Realizarea activităţilor de prevenire şi protecţie,
- Realizarea semnalizării de securitate şi/sau de sănătate la locurile de muncă,
- Instruirea lucrătorilor în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă,
- Stabilirea mijloacelor materiale şi tehnice necesare securităţii şi sănătăţii în muncă,
- Prevenirea accidentelor de muncă şi a îmbolnăvirilor profesionale,
- Participarea la cercetarea evenimentelor care produc incapacitate temporară în muncă,
- Verificarea respectării prevederilor legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă,
- Monitorizarea activităţilor de evacuare şi intervenţie în situaţii de urgenţă.